Ledtrend

Ledtrend

Led okosan

2019. június 26. - Ledtrend

Led termékek használata egyre elterjedtebb a világon. A LED (világító dióda) félvezető anyagból készült fényforrás. A kibocsátott fény színe a félvezető anyag összetételétől, ötvözőitől függ. A LED fényforrások használata biztonságos és környezetbarát.

A fény kibocsátást kis energiával tudjuk előállítani. Ezért lehet világítástechnikai eszközként is használni a ledet.

A föld energia felhasználásának kb. 20%-át használjuk világításra. A mai LED technológiával a világ energia fogyasztását 10%-kal lehetne csökkenteni.

A LED és az izzó lámpa alapvetően különböző elektromos alkatrész, ezért a led-izzó kifejezés nem helyes. A normál izzók esetében a hő termelés az elsődleges a fény pedig csak kísérő másodlagos jelenség.

A kereskedelmi forgalomban kapható egyedi LED diódák teljesítménye ma már igen magas. Megfelelő áram generátoros meghajtás esetén ez az egyik legkedvezőbb érték a világítástechnikában.

A ledek fogyasztása a normál fényforrásokhoz képest elhanyagolható. A LED világítás nagyobb befektetést igényel de ár-érték arányát tekintve rövid idő alatt megtérül. 

Egy háztartás elektromos igényén legalább 30%-ot lehet spórolni.

 

Ledek színárnyalatai

 

1. Meleg fehér szín 2700-3200 Kelvin 

Ezt a színhőmérsékletet általában lakó épületek világítására használjuk. Lágy, nyugtató harmónia és pihentető hatása miatt. Nem fárasztja, és nem kápráztatja a szemet, ezért olvasás után az elalvás is könnyebb. Kevésbé okoz látásproblémát. Hálószoba, gyerekszoba, nappali, étkező, fürdőszoba, konyha. Az emberi szervezet ehhez a színhőmérséklethez van leginkább hozzászokva.

 

 

2. Természetes fehér szín 4000-4500 Kelvin 

Ezt a színt nappali fénynek is hívjuk. A természetes fény rendelkezik a legjobb szín visszaadással. Szinte mindenhol használható. Általános és helyi megvilágításra is alkalmas. Lakó épületek (dolgozószoba, fürdőszoba, konyha, nappali, kerti világítás, olvasó lámpa), irodák, üzemek, raktárak, közösségi terek általános és helyi világítására is alkalmas.

 

3. Hideg fehér szín 6000-7000 Kelvin 

A hideg fehér fényű ledek általában ipari és kereskedelmi helyek megvilágítására alkalmasak. Kékes fényük serkentő és koncentráció képességet növelő hatású. Erős és nagyon rideg fényt ad. Kiállítások és üzletek világítására alkalmas a leginkább.

 Azoknak az értékeknek, melyek nem esnek egyik kategóriába sem nincs külön elnevezésük, de talán nem is az a lényeg, hogy  mondjuk egy 5000 Kelvin színhőmérsékletű izzó az hideg vagy természetes fényű-e, hanem sokkal inkább az számít, hogy a ledes fényforrás kínálatban az ilyen árnyalat kiválasztására is van lehetőség, ha Önnek éppen erre lenne igénye.

blog_hirdetes.png

 

Vigyen fényt az életébe, okosan!

Amikor led termékek mellett dönt, védi a környezetét és csökkenti a költségeit.

Led termékek előnyei:

 • energiatakarékos
 • 80%-kal kevesebb a fogyasztásuk a hagyományos izzókhoz képest
 • hosszú élettartamúak 30000-100000 üzemóra
 • nincs hőveszteségük
 • fényhasznosításuk magas
 • nincs karbantartási igényük
 • nem vibrálnak ezért a szemet sem bántják
 • több millió szín kibocsátására képesek
 • bekapcsoláskor azonnal teljes fényerővel világítanak
 • bírják a rázkódást
 • nem tartalmaz gázokat és káros anyagokat (higany)
 • nem érzékeny a sűrű ki-be kapcsolásra élettartama nem rövidül​

 szin_2.jpeg

süti beállítások módosítása